Följ oss på Facebook
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Blentarps BK
Fotboll

Loppis 11 maj kl.13-16
 
Födda 12/13
Referat: Blentarps BK  - Södra Sandby IF 1
Första hemmamatchen
2024-04-20 16:22, Födda 12/13

Så var det dags för första matchen hemma, lite speciellt även att det var fredag kväll. Blåsigt värre men så tacksamma för att det i alla fall inte regnade. 

Det blev en målrik match med fördel till S Sandby, de är otroligt snabba och vi hinner inte med. Tjejerna kämpar på otroligt bra, första och sista halvlek är riktigt bra men andra glömmer vi gärna. 

Vi behöver fortsatt träna på snabbhet och att hela tiden kämpa för bollen.
För vi ger aldrig upp! 

Efter match blev det självklart godaste Blentarps Korven som var klara på grillen! 

Födda 11/12
Referat: IF Limhamn Bunkeflo vit - Blentarps BK 
Seriepremiär Bortamatch "Vind i seglen"
2024-04-16 14:12, Födda 11/12

Äntligen var det seriepremiär på riktigt! Men frågan var om vi valt fel sport den dagen. För det var bästa seglingsväder.  Nå väl. Efter en bra försäsong så känner vi nu att spelet börjar falla på plats. Vi åker till ett mycket blåsigt Limhamn med 10 st spelare. Matchen börjar vi som vi vill börja matcherna. Med att ha ett stort bollinnehav. Vi känner ganska tidigt att detta laget ska vi göra mål snabbt på och det gör vi.

Men inget ska vara enkelt! Limhamn vinner boll efter en utspark som vi inte kontrollerar och då blir det direkt en omställning i slutet av 2a. Och nu är det utjämnat 1-1. 

 

Vi kommer ut i 3e ännu hungrigare och vi alla känner att vi har ett spelövertag både tekniskt och fysiskt står vi emot dom väldigt bra. Men helt plötsligt vill inte bollen i mål och vi skyller på blåsten! Det var bara den som kan stoppa oss nu, kände vi!

Vi gör ett byte. Vi bytar plats på ytterbackarna för nu vi vill ha en snabb sida och då händer det. Ett skott utifrån sitter i vänsterkrysset väl placerat i 73e minuten helt otagbart och nu leder vi igen 1-2. Nu gällde det att hålla boll som vi är bäst på. Men med 2 minuter kvar orkar vi inte hålla mot deras tunga offensiv och turligt hittar bollen in och 20 sek senare blåser domaren av matchen. 

 

En match vi ska vinna men ett x är väl helt okej och det viktigaste är att domaren inte fick avgöra matchen. En bra match och vi tar med oss positiva delarna med oss hem. Jäkligt bra spel killar 

 

Tack till LB07 

 

Födda 12/13
Referat: Dalby GIF vit - Blentarps BK 
Seriepremiär
2024-04-15 14:02, Födda 12/13

Äntligen premiär - som vi längtat!

Förlust i Vittskövle
2024-04-15 09:10

Har varit aktiv inom fotbollen i Skåne i över 20 år och trodde faktiskt jag besökt alla idrottsanläggningar i hela Skåne men ack så fel jag hade. För Vittskövle har jag aldrig varit i innan. Fram till igår och med tanke på resultatet och vår insats så lämnade vi idrottsplatsen med ett ganska dåligt minne. 
Även om idrottsplatsen var mysig på alla sätt och vis så var det absolut inte så bra förutsättningar för att spela boll. Småkyligt och riktigt blåsigt tillsammans med en rätt knutig matta som gjorde att spelet längs marken inte skulle fungera så bra. 

Vi startade med följande elva: 
Pfeiffer
Jonte Johan Oliver Adam
Emil Niklas Haren
Jonas Döhle Oskar

Vi inledde matchen med ett ganska bra övertag där det kändes som att vi skulle kunna lösa tre poäng idag. Vi skapade en del halvchanser och skrapade även fram något riktigt bra läge samtidigt som våra motståndare fick satsa på kontringar. 
En av dessa kontringar kommer efter ca 15 minuter då vi går från ett farligt läge och tappar boll till två passningar senare och baklängesmål. 
Vet inte om det var det som tog luften ur oss men med facit och distans från gårdagen så var det säkert så. Vi blev ganska loja och kostade på oss massor med onödiga bolltapp i konstiga lägen. 
Undertecknad försökte då göra lite byten för att komma mer till rätta men det gav mer motsatt effekt än vad man hade hoppats på. Kanske i ärlighetens namn ska ha mer kyla när det kommer till dessa situationer men samtidigt så behövdes en positiv reaktion. 

I halvtid var vi överens om att detta var ett lag vi skulle slå och att vi skulle vända matchen till vår favör. 
Tyvärr fick det också motsatt effekt när vi efter bara ett par minuter slarvar och ger bort även andra målet för matchen. 
Och bättre blev det inte när vi inte ville ha bollen på mattan och hela tiden försökte sätta bollarna i luften. I den motvinden vi hade i andra halvlek så resulterade det bara i att vi fick tillbaka bollen igen. 
Men...... Nu låter jag som världens mest negativa tränare men jag hatar verkligen att förlora och faktum är att vi skapade bra mycket mer än vad våra motståndare gjorde och med lite flyt och bättre skärpa i avsluten så hade vi kunnat göra ett helt gäng med baljor idag. Och vårt dystra bortafacit följer med oss och det känns lite som att vi fått ett bortaspöke mot samtliga motståndare. 

Det måste vi skaka av oss. Det är ingen skillnad på att spela borta än hemma även om en resa en timme bort inte är det roligaste men samma gäller för samtliga lag i serien. 

Även 3-0 skulle komma när vi från ett vunnet inkast slarvar och ger bort ett inkast till dom som dom ett kast och en passning senare skapar ett friläge som dom sätter. 

På lördag är det dags igen. Då är det Spjutstorp vi möter på hemmaplan klockan 13.00. Då är det dags för oss att vända trenden och ta vår första trea!! 


Match herrar 14 april kl.14
2024-04-11 15:58

Match borta mot Vittskövle IF och mot dom första 3 poängen 

 

Vi ses på Möllekullen A-plan 

 

#Framåt BBK 

 

 

Ladda ner medlemsappen
Nyheter från våra lag
Födda 12/13, 20/04 16:22 
Födda 13/14, 20/04 12:32 
Födda 11/12, 16/04 14:12 
Födda 12/13, 15/04 14:02 
Födda 14/15, 13/04 15:03 
Födda 11/12, 03/04 16:25 
 
Våra sponsorer