Följ oss på Facebook
Blentarps BK

Stort tack till alla som hjälpte till på loppisen.

Referat: FC Staffanstorp - Blentarps BK
Blåsigt värre!
2024-06-11 10:56, Födda 14/15

Hårde vindar mötte oss när vi klev ur bilarna på Staffansvallen i Staffanstorp, och det blev inte bättre ute på de öppna konstgräsplanerna… Vart tog sommaren vägen? En ganska jämn match rakt igenom alla tre halvlekar där spelet fördes lika mycket på båda planhalvorna.

Vi skapar bra chanser framåt och får till passningsspel och vårt ”snack” sinsemellan! Vi följer upp och tar oss an motståndarna bra fysiskt. Det blir viktigare och viktigare med ett bra passningsspel och kommunikation vilket tjejerna också märker, så det kommer vi givetvis fortsätta träna på! Tjejerna peppade varandra, både på plan och på bänken var det en bra glöd och kämparanda som bidrog till positiva vibbar trots kyla och blåst. Vi hade lite oflyt med ett par baklängesmål och likadant när vi träffar stolpe eller missar ett läge framåt. Några nya lärdomar och saker att öva på… Staffanstorp var riktigt snabba på att ta hand om sina insparkar från kant, något vi inte alls var beredda på och missade att haka på vilket resulterade i bra chanser för dem mot vårt mål.

Vi lär oss hela tiden och snappar upp saker som vi kan överraska med i kommande matcher. Matchresultat kunde blivit lika poängmässigt men det blev vinst för Staffanstorp denna gång.

Båda lagen kämpade på bra i det blåsiga vädret.

Tack föräldrar och åskådare för supporten!

Referat: Blentarps BK - Lunds BOIS blå
Blåa stjärnor :)
2024-06-03 11:22, Födda 14/15
Blåa stjärnor :)
Referat: Eslövs BK - Blentarps BK
Eslövs BK - Blentarps BK
2024-05-25 20:45, Födda 14/15

Eslövs Bk vs Blentarps BK på Berga IP!

Ett väldigt taggat gäng och med positiviteten med oss från Sjöbomatchen hade vi ett bra utgångsläge att bygga på inför lördagens match i Eslöv!

Inför denna matchen hade vi (Erica) ett mycket bra och genomtänkt upplägg för byten så att vi hela tiden hade friska ben och rättvis speltid på plan för alla! Hoppas tjejerna kände likadant!

Vi har fått igång taktiksnacket mer och det märks att tjejerna lyssnar både på oss tränare men även på varandras tips och synpunkter inför match eller i pauserna!
Vi kan bli ännu bättre men det är riktigt kul att se att saker vi tränar på snappas upp och används på plan eller i ”snacket” mellan spelarna!

Första halvlek började, precis som i Sjöbo, även här med ett tidigt mål framåt för vår del! Kul och så viktigt!
Vi hade kontroll hela matchen även om vi stundtals rörde till det lite onödigt mycket för oss själva och tappade några bollar till motståndarna. Vi kämpade bra hemåt och avstyrde flera anfall/kontringar genom att faktiskt ”göra jobbet” hemåt!
Starkt och så bra!!!

Bytena funkade bra och det är ett tänk som vi kommer köra vidare med och finslipa vidare på inför nästa match.

Tjejerna snackar mer med varandra på plan, framförallt vid inspark från sidan och manar på varandra om placering och att springa sig ”fria”.

Andra och tredje halvlek gör vi jobbet bra precis som i första. Jämna halvlekar och vi håller oss för det mesta på Eslövs planhalva! Vi gör två mål framåt som tyvärr inte gälls då de är ”direkt in” vilket inte är tillåtet (bollen måste nudda med- eller motspelerska innan den går in)

I tredje fick vi lite problem att ta oss förbi en/ett par duktiga spelare i andra laget som var väldigt ”på” när vi fick boll.
En nyttig press för vår del att känna på! Något vi ska jobba med på träningarna plus att vi måste lära oss passningar och ännu mer kommunikation på plan!

En klar vinst i spelförmåga och i antal mål (även om det inte officiellt räknas poäng så är det viktigt för spelarna, såklart)!

Många möttes upp på Burger King efteråt för att chilla och bygga teamkänsla utanför plan!

Tack föräldrar för att ni är med och peppar, bygger och på alla sätt kämpar med laget!
Vi som coacher tycker det är jättekul att ni är med oss så mycket - och så viktigt för tjejerna!

Referat: Sjöbo IF - Blentarps BK
Sjöbo IF - Blentarps BK
2024-05-18 09:00, Födda 14/15

Med vinden i ryggen och kvällssolen i ögonen tog vi oss an Sjöbo på bortaplan. Gumparps IP (Sjöbo ungdomsplan).

Vi kom starkt laddade med gott självförtroende och mycket energi!
Tjejerna hade stora förhoppningar men realistiska och milda förväntningar då vi haft uppförsbacke de senaste fyra matcherna sen vinsten i Hörby i början på serien.

Vi öppnade upp starkt med ett mål bara bara någon minut efter avspark! Glöden tändes och vi blev taggade, kanske lite för taggade och glömde lite bort det vi övat på under våra träningar; att fortsätta på bollar och ta för oss mer i närkamperna. Första halvlek svängde fram och tillbaka något men med bra spel från båda lag.
Men när så andra halvlek startade hade vi fått samla oss något och påmint varandra om att prata, inte alla på bollen samt att våga ”gå in/på” och ta bollen! Vi spelade riktigt bra och höll positioner, pratade sinsemellan om vem som skulle stanna och vem som gick på - helt underbart!
Våra målvakter Tyra och Freya kämpade och kisade i kvällssolen som stod dem rakt ögonen… Ingen lätt uppgift men de fixade det fint!
I tredje halvlek tappade vi lite fokus och fick ett par onödiga mål mot oss men vi kämpade på bra! Efter matchen samlade vi oss och påminde varandra om hur många mål vi faktiskt gjorde - sju stycken!! Inte illa alls och framförallt var det många som var nöjda med spelet under andra halvlek! Bra och uppmärksamt!

Vi tar med oss bra skott, bra snack sinsemellan, bra försvar och såklart en del att öva på på kommande träning! Vår kurva pekar uppåt och vi är enormt stolta över vårt lag!

Tack föräldrar som är med och hejar, peppar, ställer frågor och hjälper till på olika sätt! Riktigt kul att ni är ”med i laget”! Tack!

18/5 är det hemmamatch för herrarna
2024-05-15 14:18
Lördag 18/5 är det hemmamatch för herrarna
Kl.13:00