Följ oss på Facebook
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Blentarps BK
Fotboll

Klubbens historia

Blentarps BK bildades 1993 vid en sammanslagning mellan Snogeholms IF och Knickarp-Blentarps IF.

KNICKARP
Knickarps Idrottsförening bildades 1933 av entusiaster som tyckte det var dags för traktens pågar att samlas under en fana.
På 1980 talet var ungdomsektionen så stor att man inledde ett samarbete med dåvarande Blentarps IF.
Detta samarbete mynnade så småningom ut i en sammanslagning mellan de båda klubbarna, vilket officiellt skedde den 1 dec 1988.
Den nya föreningen kom att heta Knickarp-Blentarps IF, i allmänna ordalag även kallad KBIF.

SNOGEHOLMS IF
Snogeholms IF bildades 1935 av skogvaktaren Otto Andersson och chauffören Ludvig Andersson och planen hade man vid Snogeholmssjön. 1958 flyttade man så till den nybyggda kommunala idrottsplatsen Salsbjer i Sövde.
Klubben hade sin storhetstid på 1980-talet då man fightades i div.4 mot storheter som Sjöbo IF och Tomelilla.
I slutet av 1980-talet hördes röster om en sammanslagning mellan Snogeholm och KBIF.
1992 när Carl-Erik Stiernswärd avgick som ordförande efter 35 år i föreningen siade han om det alldeles självklara samarbetet med Blentarp. Han fick helt rätt. Redan året efter var sammanslagningen ett faktum och det gemensamma namnet blev Blentarps BK.

BLENTARPS SPORTKLUBB
Blentarps Sportklubb bildades 1962 i första hand som bordtennisklubb, men en gardering gjordes genom namnet sportklubb. Detta visade sig vara förutseende då klubben under åren utöver bordtennis, erbjudit andra aktiviteter såsom gymnastik, tennis, badminton, volleyboll och olika dansstilar. När bordtennisen var som bäst spelade laget i div 3.
Då det under mitten av 2000-talet blev svårt att engagera bordtennisledare till ungdomarna beslutade klubben köra vidare med gymnastik och innebandy i Sporthallen.
Samgående med den andra klubben i byn, Blentarps BK, kom på tal och var ett faktum sommaren 2008.

 
Våra sponsorer