Välkommen till Blentarps BK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Blentarps BK
Fotboll
Herrlaget

Välkommen till Blentarps BK herrlag

Tränare Christopher Hansson Jakobsson aka Ume

 

 

Träningsmatch mot Rydsgård
2024-02-21 10:19

Omkring våra divisioner så måste man alltid inleda något typ av försnack med väder. Eller som min kära sambo säger. "Varför måste du alltid lyssna på Furrtalket innan matcherna". Men helt ärligt så var det februari månad igår och ett helt magiskt väder. Nästan helt vindstilla, och bara det är imponerande, men även en hel del plusgrader som gjorde att vi inte kunde ha något som helst att gnälla på när det kommer till vädret. 

Detta var en match som vi egentligen skulle ha spelat i lördags men efter två inställda träningar i rad pga sjukdom så fick vi flytta den till tisdagen och efter mycket om och men så kunde vi ändå få ihop iaf en startelva och lite till. Även om Simon och Emil på bänken var ombytta så var väl tanken inte riktigt där för att få speltid. Men det är två goa gubbar att ha på bänken för tugget blir därefter när "Dum och Dummare" sätter igång. 

Vi kom till start med följande gäng: 
Fiffe
Jonte Johan Hugo Adam
Emil Haren Niklas
Scott Döhle Gustav

Matchen börjar väldigt bra för vår del. Vi tar tag i spelet och bli spelförande och är snabbt med på att vinna tillbaka bollen men vi får ändå inte till det i den sista tredjedelen då vi många gånger blir lite stressade och då blir det oftast bara individuell skicklighet och slumpen som avgör. Men ett par halvchanser skrapar vi ändå fram. 
Sen händer där något som jag skulle vilja skylla på orken men det kan också vara något som sitter i huvudet på oss. Det är det att vi faller för långt ner och helt plötsligt låter Rydsgård diktera spelet som dom vill. Fullt förståeligt att det kan bli så stundtals men vi måste bli bättre på minimera dessa stunder för dom kan bli allt för långa. Samtidigt så håller vi ändå ihop det och det känns som vi har kontroll. 
Och med facit i hand så släpper vi inte någon boll heller och istället så kontrar vi, får till en hörna och på den hörnan så är Döhle sist på bollen och 1-0 är ett faktum.. 

I halvtid så gör vi två byten där Gustav var helt slutkörd efter att ha sprungit konstant upp och ner i 45 minuter och tidigare varit sjuk. In kom Oliver och vi ändrade om och testade lite nytt. Passade även på att byta målvakt så båda skulle få 45min vardera. 

När vi testar något nytt på detta viset så är det fullt förståeligt att allt inte allt sitter men framförallt så ligger inte fokus på att försvarsarbetet ska sitta. När det är framåt vi vill!

Men halvleken blev inte många minuter lång innan Scott spelade fram Johan i ett friläge som helt osjälviskt spelade fram Döhle som kunde göra sitt andra för dagen. 
Precis den reaktionen vi var ute efter när vi ställer om och ändrar om på det viset. 
Och som sagt. I en träningsmatch så är det bara att fortsätta försöka och se om vi kan hitta fler styrkor och svagheter hos oss. 
Efter ca 60min så hade Rydsgård en period där dom fullständigt körde över oss och vi tappade allt kändes det som. Ted, som enbart är 14år gammal, fick rädda oss med ett par makalösa räddningar, flertalet gånger under denna period. Imponerande! 

Och det fick oss att vakna lite grann och det kändes som vi började få mer och mer kontroll.  Ska väl vara ärlig och säga att Rydsgård skapade nog fler klara målchanser än vad vi gjorde men samtidigt så skapar vi och bränner en hel del själv också. 
Vi har något friläge som vi inte tar riktigt vara på och så blir det också. Kan inte vara 100%iga i allt vi gör även om vi strävar efter det. 
Men även 3-0 skulle komma och det målet var väl ganska snarlikt 2-0 målet där Emil fick vara sist på bollen och rulla in den i tom kasse. 

Summa summarum i en match som denna är att vi visar styrka återigen. Vi blir bättre och bättre för varje tillfälle vi har och jag kan inte låta bli att tänka på hur bra vi hade varit med en högre närvaro och en högre träningsgrad. Med det sagt så är jag väldigt imponerad över hur Blentarps BK har förmågan att anpassa sig och göra det bästa av situationen gång på gång. Efter en match som denna så längtar man oerhört mycket till seriestart!!

Tack till publik, motståndare och domarkåren för en väldspelad träningsmatch och vi önskar Rydsgård lycka till i kommande utmaningar!

Första träningsmatchen
2024-02-11 14:42

Första träningsmatchen brukar innebära  förändringar, oklarheter och massvis av frågetecken som ska redas ut.

 

Men med mer än halva laget borta pga sjukstuga i truppen så kunde vi ställa upp med hela 9 spelare från egna truppen och resten fick vi låna in från 15års laget. Bla Nyss fyllda 14åriha Ted Eriksson som fick göra A lagsdebut. Även Mateus, Oscar och Wilhelm gjorde sin debut i seniorlaget. 
Två nya spelare fick även dom spela i Johan och Mommo så med andra ord var förutsättningarna för att få förra vårens självspelande Piano inte ultimata. 

Nu är jag bara brutalt ärlig när jag säger att jag inte trodde att vi skulle ha en chans denna matchen och skulle vara nöjda om vi kunde få ett skott på mål. Men här måste jag berömma föreningens ungdomsledare som lyckas utbilda så pass duktiga spelare så dom kan komma in i seniortrupoen och bidra! 

Mina tankar inför matchen bekräftades ca 1 minut in i matchen där vi ger bort bollen till deras anfallare som stod helt själv framför Ted och kunde sätta bollen i mål. 
Men nu börjar det roliga. I massiv motvind så var det vi som tog tag i bollen och rullade runt där vi hittade rätt mängder av gånger i uppspelsfasen och även ett steg högre upp. Vi hittade rätt bollar så fort vi hade rörelse och kunde mer eller mindre gå in i halvtid med ett 70-30 bollinnehav. Även ett mål gjorde vi som blev bortdömt för offside. Synd att Vilhelm inte skulle få göra ett mål i debuten. 
Med 15min kvar så vred Mommo knäet och sitter i skrivande stund inne på akuten med ett förväntat korsbandsproblem. Hoppas på att det inte är så illa och önskar honom ett snabbt tillfrisknande! 

Andra halvlek var faktiskt riktigt roligt att se. Inte nog med att vi utnyttjade den hårda vinden i pressen så lyckades vi vid flertalet tillfällen faktiskt etablera anfallsspel på motståndarnas planhalva och vi vågade rulla boll även där. Var faktiskt kul att se och jag var riktigt imponerad över hur vi tog oss an matchen. Vi kunde även mäkta med hela tre ramträffar  och en hel del hörnor som Emil slog på ett bra sätt. Synd bara att det blåste för annars är jag helt  övertygad om att det hade rasslat till! 

Summan av matchen är ett klart godkänt med tanke på förutsättningarna! Från förra årets trupp så var det enbart två-tre spelare som spelade regelbunden A lagsfotboll så vi kan  konstatera att vi är på väg åt rätt håll på många fronter!! 

En ny träningsvecka väntar och på lördag är det match mot Rydsgård klockan 12 i Rydsgård! Hoppas på bättre väder och en större trupp till den matchen

Första pusselbiten på plats
2023-11-07 19:16

Första pusselbiten på plats! 

 

Truppbygget inför kommande säsong är i full gång och först ut i det bygget är assisterande spelande tränare. 

 

En lättnads suck kommer ifrån Umes axlar när det äntligen är på plats. Jonas, Simon och Fredde har dragit ett stort lass föregående säsong med att ständigt vara behjälpliga men viljan till att bara spela och lägga fokus på den biten har alltid varit primärt. 

 

Nu får vi in en rutinerad herre med erfarenhet från högre divisioner som har ambitioner att ta nästa steg i sin fotbollskarriär och det känns naturligt att börja som assisterande. 

Johan är som sagt meriterad som spelare och med sitt fotbollskunnande och syn på fotboll tillsammans med sin vinnarskalle kommer bli ett bra komplement till Ume. 

Som spelare som är han väldigt allsidig. Kommer kunna spela i både en mittbacksroll eller som Anfallare och skulle det behövas så kommer även en sittande roll fungera hur bra som helst. 

 

Johan fick själv följande frågor i sin nya roll. 

 

Vem är du som person? 

  • Social, rak, ärlig och varm. 

    Fotboll ska spelas offensivt. Man ska satsa på att föra matcher med bollinnehav men även gå rakt när det finns läge. Våga sätta på felvänd spelare med gubbe i ryggen, väggspel och även slå tidiga inlägg är nycklar för att vinna i dessa divisioner. 

Hur tycker du att fotboll ska spelas? 

  • Fotboll ska spelas offensivt. Man ska satsa på att föra matcher med bollinnehav men även gå rakt när det finns läge. Våga sätta på felvänd spelare med gubbe i ryggen, väggspel och även slå tidiga inlägg är nycklar för att vinna i dessa divisioner. 

Vad kan du tillföra i din roll som assisterande? 

  • Rutin från en lång fotbollskarriär och väldigt mycket fotbollstittande överlag. Hoppas även kunna tillföra mycket för de yngre spelarna så de kan uppnå sin fulla potential.

Vad kan du tillföra i din roll som spelare?

  • Kan tillföra rutin av att vinna matcher och ta sig upp i divisioner. Men även en bra fot och speluppfattning. Förhoppningsvis resulterar detta i mål, assist vilket i sin tur ger vinster. Förhoppningsvis kan jag också bidra med en god stämning trots att jag kan vara jävligt jobbig i stridens hetta ibland! 

Varför valde du just Blentarps BK?

  • För att det verkar vara en härlig förening med god gemenskap och familjär stämning. Men även min chans att utvecklas i en tränarroll och kunna föra mitt fotbollskunnande vidare i en annan miljö. Umes brinnande engagemang lockade också mig väldigt mycket!Med detta hälsar vi Johan Palmström varmt välkommen till klubben och önskar honom att lycka!

"Silly Season"
2023-11-06 13:37

Då börjar det nalkas "Silly Season". En månad där spelare får lov att byta klubb om så önskas. 
I denna tid kommer vi i Blentarps herrar att ha två officiella träningar där vi bjuder in till sk öppen träning för dom som är intresserade. 

Vi hamnade på en hedersam med även tråkig fjärdeplats under föregående års serie och vi kommer gå in i nästa års serie med ett mål att bli även bättre. Vi kommer även försöka oss på att anmäla ett lag för B-lagsserien för att kunna hålla igång så många spelare som möjligt. 
Som fotbollslag kommer vi vilja vara ett lag som spelar fotboll i alla delarna av planen där vi tillsammans som lag hela tiden strävar efter samma mål. Träningarna bedrivs med bollen i fokus och vi kommer ständigt att försöka utmana oss som lag att bli bättre men även som individer att hela tiden ta ytterligare steg i vår egen utveckling. 

Nu på lördag har vi vår första provträning. Dvs den 11/11 klockan 13.30 - 15.00 i Nils-Holgerssonhallen i Skurup där vi till största del kommer att lira för att kunna se så mycket som möjligt av er. 
Nästkommande träning blir lördagen därpå den 18/11 klockan 13.30-15.00 och även det blir i inomhushallen i Skurup. 

Vi kommer även spela ett par stycken inomhuscuper i Futsal med start den 19/11 i TF cupen i Trelleborg men även fler futsalcuper och Nils Holgerssoncupen i Skurup är vi anmälda till med ett lag. 

Skulle detta låta intressant och ni vill komma och testa så kan ni kontakta huvudtränare Christopher Hansson Jakobsson på telefonnr 0730558603 eller om ni hellre vill maila så gör ni det på Umee@hotmail.se

Säsongen över
2023-10-14 09:49

Har blivit lite dåligt med matchreferat på hösten och mycket har haft å göra med att min tid varit lite begränsad till nytt jobb, familj och för en gångs skull lite egentid. 

 

Så jag tänker att jag skriver lite av en sammanfattning här samtidigt som lite info gällande kommande utmaningar kommer. 

 

Hösten startade för magsjuka för min del så jag missade vår 1-1 match mot Brösarp som jagade oss i kampen mot kvalplatsen upp. Men vi lyckades få med en pinne där och tanken var självklart från min sida att det var bra. 

Matchen efter var mot serietvåan Åhus Horna som vi under 45min kontrollerade. Ett oturligt mål bakåt gab oss 1-1 i halvtid. Sen hade vi fem minuter som symboliserade hela hösten. Tafatt, passivt och viljelöst gjorde att vi släppte in två mål och det var ridå ner. 1-5 blev det. 

 

Spjutstorp borta. En match som vi vid samma tidpunkt förra året vann med 8-1 och känslan var god när man kom till Spjutstorps vackra idrottsplats. Mattan var fin, vädret likaså men vårt spel däremot uteblev och vi förlorade med 1-0. 

 

Inte en enda vinst på hösten alltså. Och närmst var derby mot Sjöbo och där var enda matchen på hela hösten vi fick ihop fullt lag. 1-3 blev det och vi hade en bra match med mersmak i benen. Tyvärr en utvisad.

 

Fortfarande uran vinst och det var dags för bortamatch mot Sövestad och det var ännu ett lag vi visste att vi skulle kunna slå men känslan under hela matchen var tyvärr bakfull. Ingen vilja alls och vi var mer vilse än en 50årig amish på red Light distrikt. Förlust med 4-1.

 

Jumbon hemma då. Här skulle det ändå lossna. Vid vinst för oss och Vanstad var klara för spel i sexan 2024. Inte för att det var något som sporrade oss något för vi ville bara ha en vinst. 3-0 slutade det för oss och äntligen kom en vinst. Samtidigt så hade Brösarp hunnit komma ikapp och förbi så vi låg utanför kvalplats men det skulle räcka med en vinst för oss och en förlust för brösarp som hade Sjöbo kvar. 

 

I matchen borta mot Yngsjö så kände vi att vi skulle klara det. Men även här kom en femminutersperiod där vi inte är med. 2 mål i baken och en uppförsbacke som hette duga. Däremot så visade hela laget att man kan spela fotboll när man vill. Vi var det sämre lagen under dom första 15minuterna men resten av matchen var det ett lag på banan men vi fick inte in bollen.  Sista fem minuterna av matchen vill vi däremot bara glömma även om jag hade kunnat skriva en hel novell om det. 

Brösarp däremot förlorade och Sjöbo blev seriesegrare. Grattis Sjöbo. 

 

Sista matchen då. Fortfarande samma premisser som innan. Förlorar brösarp och vi vinner så tar vi kvalplatsen. Trots att vi bara lyckats med bedriften att bara vinna en match under hela hösten Halvtid i matchen och Brösaro låg under med 2-0 men vet ni vad. Det gjorde vi med. Fast med 3-0. Och det blev även slutresultatet och serien var över. 

 

En fruktansvärt bra vår och lika dålig höst bäddade väg för denna säsong. Men vi ser tydligt vad det är som gjort att det blev som det blev. Närvaron och truppbredden. En match under hela hösten hade vi fullt lag annars var det i snitt två till tre avbytare per match. Och flertalet gånger fick vi kalla in spelare utan träningsnärvaro. Så är det något vi behöver göra under vintern så är det att bredda truppen. Och det arbetet är i full gång. 

Lyckas vi med att bredda truppen och kanske eventuellt spetsa den också så är jag övertygad om att vi kommer ta ytterligare ett steg nästa år. 

 

Vi tar med oss en grym vår som visar vilken kapacitet vi har och ändå finns massor av saker att utveckla och jobba vidare med. Ett år som har gjort att massor av yngre spelare fått chansen och det kommer visa sig vara bra inför kommande utmaningar. Ät ändå, så hör med lite avstånd från hösten, stolt över grabbarna som har anammat en ny spelstil och ett nytt sätt att se på fotboll på så kort tid. Och det med mersmak kommer göra 2024 riktigt bra.

 

Vad är det då för kommande utmaningar vi har att se fram emot. 

Jo två stycken sk provträning i november månad i Nils Holgersson hallen i Skurup. 11/11 och 18/11. 

Även en hel del lir på söndagar i Blentarpshallen med start 29/10 klockan 18.00-19.30. 

 

Även ett träningsläger planeras för fullt till våren så vi kan svetsa samman gruppen ännu mer. 

 

Assisterande tränare kommer även det vara nyckel till att lösa pusselbitar. 

 

Vi vill avsluta detta med att tacka spelare, ledare, publik och framförallt styrelse som stöttat oss under hela året. Hoppas på samma stöd även nästa säsong

 

Mvh Christopher Ume Hansson Jakobsson

 

 

 

 

 
Våra sponsorer