BLENTARPS BKS LOPPMARKNAD PÅ IP 20 Maj kl 13-16
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Blentarps BK
Fotboll
Herrlaget

Välkommen till Blentarps BK herrlag

Tränare Christopher Hansson Jakobsson aka Ume

 

 

Referat: Åhus IF - Blentarps BK
Poängtapp mot Åhus borta
2023-04-20 09:56

Lååååååång bortamatch mot Åhus IF en tisdagskväll och resan hem kändes tyvärr ännu längre!

Ett par spelare borta men ändå ett bra lag som vi får med oss till Åhus och solen sken, mattan såg fantastisk ut och anläggningen var helt makalös för att vara en division 5 klubb. Vad kunde egentligen bli bättre. Jo tre poäng hade kunnat vara riktigt bra men återigen så blev det tyvärr inte så.

Men det skulle börja bra då vi tog tag i spelet direkt från start och vi parkerade direkt på deras planhalva. Även om dom vid ett tillfälle skulle se ut att rinna igenom men Simon markerade snyggt med en perfekt glidtackling.
Därefter så tog det stopp med anfall för Åhus del i första halvlek.
Strax efter så får vi en hörna som vi agerar perfekt på. Döhle mötte med pannan och smack sa det så satt bollen i mål. Ett par minuter senare så agerar vi perfekt igen där vi hittar Oscar i luckan som i sin tur hittar in till Döhle som med sin (Ja ni läser rätt) vänsterfot smäller dit 2-0.
Här trodde jag att vi skulle dunka dit ytterligare ett par bollar för vi kändes verkligen på gång.
Men med 10 minuter kvar så börjar spelet trappas av och vi går ner oss ganska rejält. Men 2-0 håller sig halvleken ut.

I halvtid snackar vi mycket om att ta tillbaka spelet igen och absolut inte ge bort något gratis i form av varken dumma beslut eller något onödigt kort.

Men effekten verkar inte gå in och redan efter 2 minuter så slarvar vi och Åhus får en omställning som dom försöker sätta i djupet till en spelare men bollen tar på Emil som i sin tur studsar till en helt annan spelare och ställer hela vårt försvar och deras anfallare får ett friläge som han sätter otagbart för Rikard i målet.
10 minuter senare så kommer ett läge där Oscar sliter sig loss från en spelare, och snurrar upp ytterligare en spelare som inte har någon aning var bollen är och tar tag i Oscar i ett nacksving som självaste Karelin varit stolt över men domaren väljer att inte blåsa och på omställningen därefter så får dom sitt andra läge i matchen som dom lyckas göra mål på.

Och här kommer en period jag gärna glömmer snabbare än snabbast. Först så agerar vi som en bunke "boll o lek" spelare på planen. Skjuter på varandra, Sparkar hål i luften och tar onödiga kort. Men styrkan i detta är ändå att vi inte släpper till något bakåt.
Inte ens med en man mindre så släpper vi till någon chans bakåt, Tvärtom så är det vi som skapar det farligaste lägena och vi har faktiskt mer än ett par bra lägen att sätta det avgörande målet på.

Slutresultatet blir 2-2 och känslan man fick med sig hem var verkligen 2 förlorade poäng!
Nu gäller det att ställa om från detta och komma tillbaka som ett starkare lag på fredag mot Esperöd. Ett par spelare borta och det blir nog mer än en överraskning från start i kommande match.

Referat: Blentarps BK - IFK Ystad FK
Seriepremiär mot IFK Ystad
2023-04-20 09:54

Äntligen dags för seriepremiär och denna gången är det Marcus Eriksson som står för skribentandet.

Matchreferat

Vi började lite knackigt i första halvlek men redan efter ett tag hade vi jätteläge med retur som slutade med hörna. Vi spelade på och efter ungefär 35 minuter får vi en hörna och där kommer super Döhle med pannan och bollen går i mål.
Seriepremiärnerverna släppte och vi spelade på. Det sista som händer är ett friläge som går bredvid mål.

Vi går in i halvtid med en bra känsla.

Vårat andra mål kommer på en hörna som Ogge skarvar in. Vi forsätter att mosa på och spela vårat spel och efter 5-6 minuter sätter Pfiffe ett mål. Ogge gör 4-0 ett tag efter och sedan får vi en bombsäker straff efter att Pfiffe blir brutalt kapad som Emil Malmborg satte i kassen och utökade ledningen till 5-0 som även blev slutresultatet.

Marcus Eriksson spelare i herrlagetUmes kommentar:
Ja vad ska man säga, klart man är glad efter en 5-0 vinst I en premiär. Men vi har fortfarande en hel del kvar att jobba med när vi möter bättre lag. Men en premiär är vad den är och tre poäng, nollan intakt och fem mål framåt måste vi vara nöjda över.
Nu väntar Åhus borta på tisdag och här hoppas jag verkligen att tändningen finns med från start!

Referat: Rydsgårds aif - Blentarps Bollklubb
Referat från Rydsgårdsmatchen
2023-04-11 15:29
 

I vanliga fall så låter vi spelarna själv skriva referatet men denna gången tar jag det på mig och för första gången sen jag tog över så känner jag mig extremt negativ men ibland kanske det behövs för att inte sväva iväg på ett luftslott.

Dags för tredje matchen för denna säsongen och det var verkligen en match vi snabbt bara ska glömma. Eller inte!
Vad vi måste göra är att se på alla saker som går snett med öppna ögon och konstatera att vårt uppträdande i andra halvlek aldrig får hända igen. Inga undanflykter och absolut ingen självömkan! Enbart inställning och inre motivation kan få oss att gå vidare!

Men till matchen!
Ett riktigt höstväder är vad vi möttes av inför matchen. Blöt plan och regnet bara öste ner. På det lägger vi till en dimma som gjorde att vi från sidlinjen inte såg över på andra sidan planen. Även om det kan ha att göra med denna gamla gubbens ögon. Men det låter vi vara osagt.
Med oss idag hade vi ett helt gäng med återbud men positivt var att vi fick med oss två målvakter som skulle spela varsin halvlek. Men det kommer vi mer till sen.

Första halvlek var en jämn och bra halvlek där jag tycker vi är snäppet bättre i det mesta. Det är vi som pressar, det är vi som har mest boll och det är vi som så när kommer till bäst lägen. Och även 0-1 skulle det stå när halvleken var slut efter att Scott fått nicka in en boll efter en bra återerövringspress och omställning på det.
Men Rydsgård åt sig in i matchen och det var långt ifrån en ensidig historia även om Elias i målet knappt fick röra bollen. Två hörnor som vi ligger fel på gör att det skapas dom allra farliga lägena mot oss där och det hade vi pratat om innan matchstart.

Men sen händer det något i andra halvlek. Tror knappt vi slår mer än 2 passningar i rad till egen spelare, vi ligger fel i pressen och vi verkar tappa motivation helt och hållet.
1-1 kommer på just en hörna och strax efter kommer även 2-1 när mer än halva laget slutar springa för att en motståndare ligger ner och någon skriker ut med bollen. FÅR INTE LOV ATT HÄNDA!!!
Därefter bryter vi ihop ordentligt. 3,4 och 5-1 kommer även det som ett brev på posten. Och då ska vi även tillägga att Kasper som tagit över mellan stolparna räddade oss mer än en gång så absolut ingen skam ska dras över hans insats.

Vi kan försöka hitta undanflykter till varför andra halvlek blev som den blev med att säga att vi saknade spelare, hade träning igår, fick byta ut viktiga spelare osv osv osv men faktumet kvarstår att det vi tappar i under gårdagen är det enhetliga. Vi kan inte stå och titta på när vänner gör jobbet hemåt eller när kompisen har bollen. Alla måste hela tiden vara påkopplade.

Vad vi behöver göra nu är att rannsaka oss själva och verkligen bruka allvar med både träningsnärvaro, inställning och attityd! Vi har en lång serie framför oss och vi behöver bli bättre i allt vi gör. Och det startar på träningarna!

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 3/6 13:00
Fre 26/5 19:00
0 - 5  
Mån 22/5 18:30
3 - 0  
Tis 16/5 19:00
1 - 0  
Lör 13/5 16:00
2 - 0  
Lör 6/5 13:00
1 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 22/05 14:09 
Hem, 15/05 16:00 
Hem, 08/05 08:14 
Hem, 05/05 21:45 
 
Våra sponsorer