Glädje delar vi tillsammans!

Referat: IF Limhamn Bunkeflo vit - Blentarps BK
Sereiepremiär Bortamatch "Vind i seglen"
2024-04-16 14:12

Äntligen var det seriepremiär på riktigt och efter en bra försäsong så känner vi att spelet börjar nu falla på plats. Vi åker till ett mycket blåsigt Limhamn med 10 st spelare. Vi börjar matchen som vi vill börja med att ha ett stort bollinnehav och vi känner ganska tidigt att detta laget ska vi göra mål snabbt på och det gör vi. Men inget ska vara enkelt! Limhamn vinner boll efter en utspark som vi inte kontrollerar och det blir direkt en omställning och i slutet av 2a är det utjämnat 1-1.

Vi kommer ut i 3e ännu hungrigare och vi alla känner att vi har ett spelövertag både tekniskt och fysiskt står vi emot dom. Men nu vill inte bollen i mål och vi skyller på blåsten! Det var den som bara kunde stoppa oss kände vi nu. Vi bytar plats på ytterbackarna för vi vill ha en snabb sida och då händer det. Ett skott utifrån sitter i vänsterkrysset väl placerat i 73e minuten helt otagbart och nu leder vi igen 1-2. Med 2 minuter kvar orkar vi inte hålla mot deras tunga offensiv och turligt hittar bollen in och 20 sek senare blåser domaren av matchen. En match vi ska vinna men ett x är väl helt okej och det viktigaste är att domaren inte fick avgöra matchen. En bra match och vi tar med oss positiva delarna med oss hem.

2024 börjar vi att spela 9-manna.

Den största förändringen är spelplanen – där vi går från att ha spelat 7-manna på en plan som är 35 meter bred och 55 meter lång, till en 9-manna plan om 50 meter bred och 65 meter lång, det är främst bredden på planen som kommer att bli den signifikanta skillnaden och hur viktigt det är med att släppa bollen.

Straffpunkten förflyttas från 7 meter till 9 meter, de bollar vi spelat med fortsätter vi med. Vi kommer att spela 9-manna under två år.

Offside-regeln har vi disskuterat och tittat på filmer.