Välkommen till Blentarps BK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Blentarps BK
Fotboll

Blentarps Bollklubb 2009
vs
Gåsacupen 2009
Blentarps Bollklubb 2009vsGåsacupen 2009

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 november, 18:00
Plats:Nils holgerssonhallen Skurup
Samling:05:00, Nils Holgersson hallen.
Aktivitetsinfo: Taggade !
Glöm ej benskydd och jävlar anamma

1845
Kl Blentarps Bk -Öja FF
1kl 915
Höganäs BK -Blentarp BK
Kl 2045
Anderslöv BOIK - Blentarps BK
Sammandrag 2010/2009
2023-11-06 12:35

Vi samlades och ganska förhoppningsfulla då vi spelat ganska bra fotboll förra helgen i gåsacupen. Bör tilläggas att vi hade majoriteten födda 2010 även nu när 2009 var dags.

 

Stehag - BBK

Vi inleder i rasande tempo och spelar och rör oss jättefint! 

0-2 segern var aldrig hotade och borde nästan blivit större

BBK-Oxie

Oxie hade in för dagen kommit med sitt första lag, inget som imponerade på oss, tyvärr straffas vi ganska hårt för små misstag vilket gör vi förlorar med 0-1

Skurup - BBK

Förutsättningen var solklar, vinst eller oavgjort så var vi vidare.

Vi satte full fart och gjorde tidigt 0-1 och sen 0-2, tycker inte vi var hotade alls.

 

Janstorp - BBK

Här tycker jag vi spelar bästa bollen under turneringen, vänder kant, rörelse utan boll, med boll, chanser.

Får mål bortdömda, får inga frisparkar när regelvidriga överbrott sker, domare som firar med vinnande lag.

1-0 förlust 


Kl Blentarps Bk -Öja FF

Inleder väldigt påkopplade och gör 1-0 ganska tidigt på ett kanon mål från Juslin!

Öja kvitterar på minst lika bra skott. 1-1

Finns situationer där jag tycker nog det borde blivit straff för oss, men det är ok.

8 sekunder kvar så får Öja straff som enligt sittande publik är korrekt.

1-2 är faktum och kändes inte helt rättvist. Men Öja är riktigt duktiga.

 

Höganäs BK -Blentarp BK

Här så var det bara fortsätta med vårt spel, rörelse utan boll, med boll, och våga ta avslut när dom kommer. Tycker vi lyckas med precis allt det vi pratade om innan match utom att få bollen i mål. Bra match till trots. 0-0

Anderslöv BOIK - Blentarps BK

förutsättningen för sista var glasklar, vinst och det är semifinal, förlust vi åker ut.

Tycker vi börjar spela riktigt bra, radar upp chanser, fint passningsspel, sen tar Anderslöv över mer och mer. par min kvar så täcker en av våra spelare ett skott där skottet tar på armen.

Utvisning och straff för Anderslöv, inget snacka om straffen. Dock så sker straffen inte korrekt vilket inte heller uppmärksammas av domaren igen.

1-0 till Anderslöv.

 

Sammanfattning

Vi känner att det är nära nära i alla tre matcherna, inte helt rättvist (så är fotbollen i bland)

Vi spelar bra boll, skapar chanserna, skapar spelet, rörelsen, framför allt mot så pass duktig motstånd sen att vi många gånger är ett år yngre gör det ännu bättre.

Anderslöv och Öja från gruppen går vidare till final där Öja vinner rättvist, bästa laget för dagen utan tvekan. Vi tar med oss vi är enda som gjorde mål på dom.

Helgen innan tar vi oss till Semifinal där det är svårt när man får mål bortdömda och friad vid händelser som utan tvekan borde vara både gult och mer.

 

Vad som tyvärr gör att det mesta av matcherna hamnar i skym undan är insatsen av domarna.

Vi brukar aldrig kommentera deras insatser varken i cup eller matcher, men detta är något extraordinärt som gör att vi faktiskt måste summera ihop en del text över det.

Domarna här är vuxna män 25 + Det är inget lätt jobb att döma matcher, utsatt situation där saker i bland bli fel, acceptansen både från spelare och ledare måste vara hög. Samtidigt är det viktigt med vara rättvis och tydlig som domare när man är involverad med barn för annars riskera ungdomarna att faktiskt tappa förtroendet som domare ska ha oavsett vad vi ledare säger eller gör. Spelarna börjar bli unga vuxna med eget tyckande och se samband mellan aktion och konsekvens. dvs. dom reagerar på vad som sägs och görs på planen, mot vad faktiskt visas på planen.

 

För summera enkelt.

på 17 matcher i serien fördelat med 2 lag.

Har vi fått 5 gula kort, inga röda, 3 straffar emot oss (ett par med oss)

 

på 7 matcher i Gåsacupen har vi fått 4 gula emot oss, 1 rött kort, 3 straff emot oss, inte tilldelade några straffar alls.

 

För oss ledare och föräldrar och andra lags tränare/ledare så väcks det frågor kring nivån hos en del domare om man inte är intresserad av det ska vara rättvist ?

Vi har alltså domare som utan tvekar hetsar mot en 13 åring vid kiosken precis efter 1-0 förlust på straff där ungdomen tycker man blir bortdömd i flera matcher och säger det är bedrövligt dels att vi inte gör bättre men även nivå på domarna. Domaren har mognaden att börja gorma och skrika om straffa spelaren, när ledare frågar kring varför och vad som sägs så refereras till ungdomen ska berätta. Att han som vuxen inte kan föra en vettig konversation är beklämmande mitt framför ungdomar och vuxna. Ledaren refereras dessutom som dålig ledare då han inte ber ungdomen vara tyst mot domaren utanför planen där domaren tilltalade ungdomen först.

Domare är det viktigt vara rädd om, men vi måste diskutera lämpligheten över att hur man som vuxen uppföra sig inför ungdomar med oavsett vilken roll man har.

Sen vidare vill domaren ta det vidare till handgemäng, lämpligheten att säga så som domare inför spelare behöver vi inte gå in närmare på.

 

Samma domare valde helgen innan att döma semifinalen för P13 och fira med  high firve och glädje när ena laget tog sig till final.

Utan gå in i detalj så friar man solklart mål, men missar solklara regelbrott med knuffar.

Nivån återigen. Samtidigt upptäcker föräldrarna att samma domare finner större behållning av att prata med publiken i stället för fokusera på match vilket resulterar i att han missar både frisparkar och straffar.

Allt detta spelar ju mindre roll så klart om besluten varit konsekventa under turneringen med straffar och frisparkar och framför allt ändra reglerna som är utskrivna 4 gånger på 7 matcher ?

 

 

Mycket bitter eftersmak måste jag säga.

 

<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer